About

Advertising

Advertising is the modern substitute for argument; its function is to make the worse appear the better.

George Santayana (1863 -1952)

We leven nu eenmaal in een wereld waar advertising onafscheidelijk is van ons dagelijks leven. Volgens De Standaard wordt er dagelijks meer dan 8 uur reclame op tv getoond. Waar we ook maar kijken er wordt geadverteerd voor eender welk merk of product: van de bakker om de hoek in een regionaal krantje tot shampoo op tv.

Advertising is een boeiende en creatieve manier van communiceren. Er bestaan ontelbare campagnes op de wereld: interesssante campagnes die alle mogelijke onderwerpen in een, indien mogelijk, interessanter en creatiever daglicht plaatsen. Natuurlijk lukt dit niet elke keer. Daarom moeten we uit de fouten van anderen leren.

AD!tention gaat op zoek naar verschillende campagnes: goede en slechte, creatieve en minder-creatieve, grappige of shockerende,… Voor ieder wat interessants. We bekijken ze door een ‘kritische’ bril en proberen er lessen uit te leren. Indien er interessante reclame-weetjes zijn, zult u ze hier ook vinden.

Hopelijk vermaakt u zich.

Advertising is the most fun you can have with your clothes on.

Bill Cosby

 

View Kevin Fricke's profile on LinkedIn


1 Comment so far
Leave a comment

Beste,

Ik ben een student Politieke Wetenschappen. Ik heb al een bachelordiploma Communicatiebeheer – Journalistiek en ik heb interesse voor media, marketing en communicatie, dus ook voor reclame. Daarom zou ik – als dat mogelijk zou zijn – u graag ontmoeten. Als u mij een mailtje stuurt, probeer ik zo snel mogelijk te reageren en bezorg ik u tegelijk al mijn contactgegevens.

Vriendelijke groeten
Anoniem

Dear,

I am a student in political science. I have a B.A. in Communications – Journalism already, and I am interested in media, marketing and communication, thus also publicity. Therefore I’d like to meet you, if that would be possible. Please send me an e-mail. I will try to respond to it as soon as possible and meanwhile give you my contact information.

Yours sincerely
Anonime

Comment by Anonime
Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s%d bloggers like this: