Starbucks featuring Apple

Er is ook tijd voor wat romance in advertising-land. Na drie jaar onderhandelen is het zover: Apple en koffie speciaalzaak Starbucks gaan exclusief samenwerken.

apple-logo.jpg                          starbucks.jpg

Starbucks-bezoekers gaan draadloos muziek kunen downloaden via iTunes Wi-Fi Music Store. Dit op voorwaarde dat ze in één van de deelnemende Starbucks binnenstappen. Bezoekers kunnen kiezen uit millioenen liedjes, die ze via een iPod Touch, iPhone, PC met Wireless aansluiting of Mac kunnen downloaden (via iTunes, natuurlijk 🙂 ). Er bestaat zelfs een ‘Now Playing’-functie dat de titel van het liedje, dat op dat moment in Starbucks afgespeeld wordt, afbeeldt.

“Getting free access to the iTunes Wi-Fi Music Store and the ‘Now Playing’ service at Starbucks is a great way for customers to discover new music. Imagine walking into a participating Starbucks, hearing a great song, and being able to instantly download it onto your iPod or iPhone. We think this is very cool“, aldus een enthousiaste Steve Jobs, CEO van Apple.

Voorlopig wordt het systeem in America verspreid en geperfectioneerd. Uiteindelijk maakt het niet echt zoveel uit. We hebben toch geen Starbucks in Brussel!

Weer een mooi voorbeeld dat duidt op het belang van Consumenten Belevenis. Merken proberen de consument iets onvergetelijks te doen beleven. Met alle positieve gevolgen vandien (merkloyaliteit, mogelijk herhaalaankoop, TMP, … ). Persoonlijk vind ik het een heel leuk initiatief. Waarschijnlijk omdat ik een muziekfanaat en een cafeïne-junkie ben. Een koffietje drinken met op de achtergrond één van mijn lievelingsdeuntjes, klinkt goed.

Dubbelopdracht: vind u dit een goed initiatief én zouden we ook eindelijk een Brusselse Starbucks moeten hebben? Cafeïne-junkies unite!

Voor het volledige artikel, klik hier.

Advertisement

1 Comment so far
Leave a comment

Ik vind het een geweldig idee. En wat betreft die Starbucks in Brussel; ik ben geen koffiedrinker, maar ik heb niets tegen de komst van Starbucks naar België (moest dat ooit gebeuren).

Comment by broodkast
Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s%d bloggers like this: